Webinář Mé zkušenosti s půsty

zdravý talíř

Chcete se, třeba vůbec poprvé, pustit do jarní očisty? Mám tu pro vás jednu osobně vyzkoušenou, prastarou techniku. Zaručeně na ní nezbohatne ani farmaceutický ani potravinářský průmysl. Nestojí nic, tedy kromě odhodlání a vytrvalosti. Tou technikou je půst.

Půstů existuje mnoho druhů. Tím nejznámějším v současnosti je přerušovaný půst, což je každodenní aktivita, kdy posunute jídla blíže k sobě (např. pozdější snídaní a dřívější večeří) a naopak prodlužujete období bez jídla (nejběžnější jsou 10/14 nebo 8/16).

Pak jsou půsty šťávové, kdy přijímáte živiny ve formě čerstvých zeleninový šťáv. A pak jsou půsty klasické, kdy pijete pouze čistou vodu a nepřijímáte žádné potraviny. Takové mají největší očistný efekt a podle délky výborně podporují různé opravné a samouzdravné procesy v lidském těle.

Možná vás teď napadne, že pro vás může být obtížné vynechat byť jen jedno jídlo. Ano, k mnohodennímu půstu je dobré se protrénovat. Ideální je začít vynecháním snídaně či večeře, pak zkusit jeden den jen se šťávami a pak si troufnout na den bez jídla. A pak třeba celý víkend.

Sám mám s delšími půsty zkušenost šest let. A rád se o ně podělím.

Kdo vás webinářem provede

Pavel Ovesný

Ačkolik už jsem mnohokrát slyšel, že se svým jménem, Pavel Ovesný, jsem byl pro to, co dělám, přímo předurčen, opak je pravdou. Pocházím z tradiční moravské masařské rodiny a do svých 25 let jsem se zelenině a luštěninám obloukem vyhýbal. Ale nikdy není pozdě udělat změnu.

Dnes se už přes 15 let stravuju vegansky, propaguju rostlinnou stravu na webu Vegmania.cz a přes 10 let se také věnuju lektorování. Mými kurzy prošlo více než 2000 účastníků a moc mě baví předávat dál své zkušenosti. Těším se na viděnou.

Termín: 13.3. od 18:30
Cena: zdarma
Co budete potřebovat: počítač, telefon nebo tablet, pokud chcete klást dotazy osobně (ne jen textově), pak také kameru a mikrofon
Kapacita: maximálně 50 osob