Jak na reduktariánství

Reduktariánství je filozofie stravování zaměřená na vědomé omezení, ale nikoliv na úplné vynechání živočišných potravin. Motivace reduktariánů je především enviromentální, založená na myšlence, že rostlinná strava potřebuje menší plochu polí, spotřebované vody a produkuje méně emisí skleníkových plynů. Snížením spotřeby živočišných surovin část reduktariánů také doufá ve zlepšení podmínek hospodářských zvířat.

Chtěli byste omezit maso, mléčné produky a vejce? Na webináři Jak na reduktariánství se dozvíte, kterými potravinami živočišné složky nahradit z hlediska výživy, ale také chutí. Podíváme se na to, jak si sestavit jídelníček a stravovat se pestře, chutně a kvalitně, aby to zabralo smysluplné množství času a vešlo se do rozpočtu, který na jídlo máte.

Webinář se koná v úterý 26. ledna 2021 od 18:30 (délka cca 90 minut)

Webinář je zdarma a poběží předstřednictvím platformy Zoom. Ke sledování vám bude stačit internetový prohlížeč (Firefox, Chrome,…), stačí 26.1. okolo 18:25 kliknout na tento odkaz. Počet účastníků je limitovaný na 100 účastníků, tak se přihlaste včas.

jedna z dobrot
jídel tolik, že se domů budete kutálet
Pad Thai vegan

Na webináři se mimo jiné dozvíte:

  • které suroviny jsou pilíři rostlinného jídelníčku
  • že získat dostatek bílkovin jen z rostlin není raketová věda
  • kterými surovinami nahradíte maso a mléčné výrobky
  • jak připravovat luštěniny a kde všude se dají využít
  • pár slov o dochucování
  • postupy, které zlepší nejen chutě, ale i stravitelnost surovin, ať už je to klíčení nebo kvašení
  • tipy a fígly, jak netrávit v kuchyni příliš času
  • kdy začít uvažovat u suplementaci důležitých živin
Hrachová kaše
Bezvaječná houbová smaženice
Polévka z medvědího česneku

Kdo vás webinářem provede? Ačkolik už jsem mnohokrát slyšel názor, že se svým jménem, Pavel Ovesný, jsem byl pro to, co dělám, přímo předurčen, opak je pravdou. Pocházím z tradiční moravské masařské rodiny a do svých 25 let jsem se zelenině a luštěninám obloukem vyhýbal. Ale nikdy není pozdě udělat změnu. Dnes jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz. Lektorování se věnuji osm let a mými kurzy prošlo více než 2000 účastníků. Baví mě vařit, zkoušet nové postupy a připravit si co nejvíce věcí doma – ať jsou to rostlinná mléka a jogurty, oříškové sýry, různé krekry a další vychytávky.