pohanka

I bez lepku lze připravit chutné pečivo, moučníky a sladkosti. Využít se dají přirozené bezlepkové obiloviny jako rýže, jáhly, pohanka, amarant nebo populární quinoa.

pohanka
Pravlastí pohanky jsou Himaláje, dokud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky. Je další z tradičních potravin, které se pomalu vrací do českého jídelníčku. A je opravdu proč - z hlediska nutriční...
naše kaše
Sympaťáky Janu a Davida z Naše kaše jsem potkal na setkání "sousedů od Berounky", kam sebou přinesli své pomazánky a domácí chleba. A protože z nich pozitivní energie doslova sálála, neváhal jsem a přemluvil je, abychom se...
Pohankové rizoto se žampióny a tempehem
kostka uzeného tempehu hrnek suché pohanky 10 hlaviček menších žampionů (popř. jiné houby, např. hlívu) olej na smažení pepř, majoránku
100g pohanky velká brambora (uvařená, nastrouhaná) 2lžíce lněného semínka solamyl rozmíchaný v zeleninovém vývaru kukuřičná strouhanka osmažená cibule česnek, černá sůl, pepř, majoránka sladká a uzená paprika
Raw meruňkový domeček
meruňky nesířené, ideálně bio rozinky nesířené, ideálně bio banány sušené nebo čerstvé pohanka vlašské ořechy
Pohanka se zelenými fazolkami
pohanka zelené fazolky česnek olivy sušené rajčata sušené lahůdkové droždí oregano olivový olej