Veganské recepty

Grilované žampióny portobello a kaše z dýně hokkaidó a brambor
Houby naložit do olivového oleje, česneku, soli, pepře, tymiánu a rozmarýnu, grilovat v troubě cca 15 minut z každé strany na 200 stupňů. Kaše - dýni a brambory uvařit (poměr dýně ku bramborám 3:2...
Pečená dýně hokkaido s dipem z tofu
Celerové hranolky upečeme se lžící olivového oleje, solí, pepřem, kurkumou, mletou paprikou. Zhruba v polovině pečení přidáme hokkaido a cuketu s kapkou olivového oleje, česnekem, adžikou - ty se...
Cizrnový středomořský guláš
Cizrnu připravíme klasicky: namočíme ji přes noc do alespoň dvojnásobku vody. Ráno ji vylejeme, přidáme čerstvou vodu, osolíme a vaříme do měkka. Správně uvařená cizrna by měla jít lehce rozmáčknout...
Cuketovo-mrkvové placky
Cuketu nastrouhat, osolit, nechat vypotit čtvrt hodiny, slít vodu, přidat nastrouhanou mrkev, lněné semínko mixnuté s vodou (místo vejce), špaldovou mouku, pepř, majoránku, česnek, mletý kmín. Péct...
Seitan s hořčično-pepřovou omáčkou a pečenými brambory
Plátky seitanu namarinovat v sójovce, paprice a sušeném česneku, osmažit. Omáčka: na oleji zasmažíme trochu mouky s kořením (sůl, mletý pepř, nakládaný zelený pepř, muškátový oříšek), přidáme...
Restovaný lilek se žampiony a bambusovými výhonky
Osmažit pórek a česnek na sezamovém oleji, přidat vypocený lilek, po chvíli žampiony, zázvor, balsamico, mletý kmín, chilli, zalít zeleninovým vývarem, podusit, zahustit kukuřičným škrobem, přidat...
Osmažit cibulku s česnekem, přidat část nastrouhaného uzeného tofu, předem připravený kuskus, okořenit (kurkuma, provensálské koření, kapka sójovky, sůl, pepř, sušená pažitka), přehodit do zapékací...
Pečený guláš ze seitanu a hlívy s ovesnými noky
Seitan naložíme na několik hodin se sójovkou, olejem, kmínem, pepřem, cibulí, česnekem, pálivou paprikou, houbovým kořením, majoránkou, bobkovým listem. Na na pekáč přidáme společně s pokrájenou...

Stránky