rýže

Krémové rissoto s houbami shitake
domácí zeleninový vývar hrst hub shitake velká cibule hrnek kulatozrnná rýže olivový olej
Zapečené těstoviny a rýže s "sýrově" tempehovou polevou
2 hrnky pohankových těstovin 1 hrnek hnědé rýže zelenina - řapíkatý celer, pórek, mrkev koření: shoyu, uzená paprika, sušené oregáno 1 balíček ochuceného tempehu 1 lžíce lahůdkového droždí kukuřičný škrob
jasmínová rýže arašídové máslo pórek lněné semínko koření: lahůdkové droždí, miso, chilli zelenina uzený tempeh
Kheer
2 hrnky kokosového mléka 2 hrnky vody 1/2 hrnku jasmínové rýže 1/4 hrnku rozinek 2 lžíce třtinového cukru (nemusí být) trochu mletého kardamonu ořechy, jahody - cokoliv na ozdobení
Kitchari
1,5 hrnku rýže 0,5, hrnku červené čočky nebo mungo (nutno předem namočit) rajče cibule a jakákoliv sezóní zelenina semínka a kvalitní olivový olej nebo ghí (pro vegetariány) pokud máte, tak přidejte čerstvý koriandr koriandr kari...