Recepty z rýže

Ty z vás, kteří znají jen rýži ve varných pytlících, možná překvapí, že existuje několik tisíc různých odrůd. V zásadě můžeme rýži rozdělit podle tvaru zrna na dlouhozrnnou, která je u nás nejpoužívanější, krátkozrnnou a kulatozrnnou, která je oblíbená hlavně v italské kuchyni. Tyto druhy se obvykle prodávají loupané. Vedle nich existuje ale i neloupaná rýže, kterou vídáme například pod označením natural. Chcete se dozvědět více o jedné z nejpěstovanější obilovin vůbec? Přečtete si náš článek o rýži.

Indický dhál z červené čočky

Indický dhál z červené čočky

04. 04. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

V indické kuchyni je dhál synonymem pro luštěninová jídla. Dhálů existují desítky druhů. Tento z červené čočky patří mezi ty nejklasičtější. Oproti autentickému pojetí je zjednodušený pro kratší přípravu i v běžných … více

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

15. 03. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Příprava celozrnné rýže zabere zhruba dvojnásobek času. Oproti klasické bílé rýži ale získáte více vlákniny, minerálů, vitamínů a delší pocit sytosti. A to dost pádných důvodů celozrnnou rýži alespoň občas do jídelníčku … více

Kheer

Kheer

09. 06. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | druh jídla: Dezerty & cukroví

Kheer (nebo kheeri) je druh sladkého pudinku, populárního v Indii. Obvykle se vyrábí vařením mléka, cukru a obilovin. My si ho připravíme ve veganské verzi. Vodu a kokosové mléko dáme vařit a … více

Kitchari

Kitchari

08. 04. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | druh jídla: Hlavní chody

Do jednoho hrnce dáme vařit rýži a čočku a zalijeme 4 hrnky vody. Přidáme pokrájené rajče. V druhém hrnci rychle orestujeme cibuli a přidáme lžičku kari, koriandru a špetku chilli. Až se … více

 

Je libo rýži na kaši, rizoto či sushi? Vyberte si ze široké nabídky rýže v e-shopu Grizly.cz.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?