Kaše – nuda na talíři nebo božská mana?
Věděli jste, že kaše jsou předchůdkyněmi pečiva? V minulosti byla kaše základem stravy, a to i v českých zemích. Přestože byly kaše doménou spíše chudších obyvatel, znali ji i na královském dvoře. … více
Ovesné vločky by neměly chybět prakticky v žádném jídelníčku. Jsou mimořádně zdravé, snadno dostupné a dobře stravitelné. Kromě staré známé ovesné kaše se přidávají také do karbanátků, polévek nebo lívanců.
Kupte si bio ovesné vločky v eshopu Grizly.cz.
Věděli jste, že kaše jsou předchůdkyněmi pečiva? V minulosti byla kaše základem stravy, a to i v českých zemích. Přestože byly kaše doménou spíše chudších obyvatel, znali ji i na královském dvoře. … více
Podzim udeřil v plné síle a nás zas vrací do teplých domovů. A když už si vyrazíme do pestrobarevně zbarvené přírody, rádi se vracíme domů a dopřáváme si teplo do žaludku. Pokud patříte … více
Tyčinky patří mezi nejpopulárnější svačiny, a to nejen mezi dětmi. Rozpětí chutí, kalorických a výživových hodnot i barev je nepřeberné. Od superzdravých, bezlepkových, bezcukerných tyčinek bez palmového oleje až po supernezdravé bomby, … více
Svačiny. Neexistuje universální návod. Někteří si vystačí s dvěma hlavními jídly za den a tak svačiny neřeší, druzí se zas na svačinu spokojí s jablkem či jiným ovocem. Jsou však tací, kterým … více
Půl hrnku kuskusu dáme do misky a zalijeme jedním hrnkem horké vody. Přidáme špetku soli, promícháme a zakryjeme talířkem. Dáme stranou. Brokolici rozebereme na menší růžičky a povaříme pár minut ve slané … více
Lívance a palačinky jsou snídaňovou pochoutkou, kterou miluje snad každý. Jdou připravit i v rostlinné variantě tak, že jsou od těch tradičních k nerozeznání. A vybere si opravdu kdokoli – máte rádi lívance kynuté, … více
Smíchejte všechny suché ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej a sirup a vše řádně promíchejte. Směs rozmístěte na pečící papír a pečte v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut. V polovině … více
Postup je velmi jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup a vodu. Opět promíchejte a směs nechte přibližně 2 hodiny v lednici, aby se chutě propojily a … více
Nejprve si připravíme domácí rostlinnou smetanu: půl hrnku ovesných vloček a půl hrnku kvalitního strouhaného kokosu zalejeme přes noc hrnkem studené vody (rychlou alternativou je zalití vřící vodou a bobtnání cca 10 … více
Ovesné vločky by neměly chybět prakticky v žádném jídelníčku. Jsou mimořádně zdravé, snadno dostupné a až na výjimky dobře stravitelné. Kromě staré známé ovesné kaše se přidávají také do karbanátků, polévek nebo … více
Strouhaný kokos a ovesné vločky by doma měla mít každá správná hospodyňka. Patříte mezi ně? Pak máte všechno potřebné na domácí rostlinnou smetanu, kterou pořídíte do pár minut za pár korun. Stačí … více