bulgur

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti použití - do rizot, nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů i kaší.

bulgur
Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti použití. Řeč je o bulguru, v české kuchyni zatím po hříchu málo známé, i když nijak exotické surovině, která má výraznou obilnou...
Ve všední den v okolí práce v podstatě nemám kam zajít na dobrý zdravý a alespoň trochu živý oběd, natož si v době oběda něco připravit. A tak oběd většinou řeším veganskou mlsnou miskou, která má mnoho podob, ve kterých si najde...
Bulgur s uzeným tempehem a hlívou
uzený tempeh bulgur (100g) větší cibule hlíva ústřičná (300g), ale také jiné houby, např. shitake olej na smažení houbové koření (usušené a pomleté houby) pepř
Bulgur s mungem a olivami
2 hrníčky bulguru 1 hrníček loupaných mungo (nebo den před tím namočených - neloupaných mungo) olivy tmavé kapary rajčata salát sojová omáčka ume ocet nebo šťáva z jednoho citrónu slunečnicová semínka
Zeleninové bulgurito s robi
hrnek bulguru 100g robi brokolice (růžičky nebo oloupaný pokrájený stonek) 2 větší rajčata 30g hrášek 30g kukuřice