miso

pasta miso
Miso pochází z Japonska a jde o fermentovanou pastu ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky. Liší podle fermentace a délky zrání, může mít různou barvu, od bílé, přes žlutou, červenou až po hnědou či černou a...
Dochucování
Přirozené kořenění a dochucování jídel je skutečním uměním rostlinné kuchyně. I konvenčnímu a konzervativnímu jedlíkovi pak chutná a často ani nepozná, že v jídlu chybí některá ze (živočišných) surovin, bez které by se - podle...
Miso polévka
zelí pórek mrkev zázvor slunečnicová semínka rýžové nudle miso
Domácí paštika Patifu
50g namočených kešu kostka uzeného/marinovaného tofu 1 lžíce misa (nejlépe červené) 1 lžíce sojové omáčky Tamari citronovou šťávu na dochucení volitelně osmaženou cibulku