saláty

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti použití - do rizot, nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů i kaší.

Tabouleh z bulguru
150 g bulguru 4 rajčata 1 salátová okurka 100 g oliv 1 stonek máty panenský olivový olej sůl, pepř
Výživný salát
200 g naklíčených semen (např. kupovaná směs čočky, munga a vojtěšky z Alberta) 1 avokádo 1 mrkev 400 g sladkých keříkových rajčat 1/2 citronu mletý pepř sůl
Salát s kešunézou
ledový salát mrkev cherry rajčátka červená paprika kešu ořechy citron sůl sirup z agáve
Rajčatové jednohubky s chia kaviárem
drobná keříková rajčata chia semínka černé olivy sůl česnek bazalka pepř
Cizrnový salát s ořechy a brusinkami
na salát: 2 plechovny cizrny dva stonky řapíkatého celeru hrst brusinek hrst pekanových nebo vlašských ořechů hrst nakrájené jarní cibulky sůl, pepř na zálivku: 6 lžiček tahini 4 lžičky nebo podle chuti citronové šťávy 2 lžičky...
Zahradní jaterní salát
pampeliška listy i květy sedmikráska květy jitrocel řebříček jako základ můžeme dát salát, nebo čínské zelí, ale nemusí být jablečný ocet sůl, pepř a můžeme posypat sezamezánem
Zeleninový salát s uzeným tempehem
2 červené papriky 2 žluté papriky 5 malých rajčat balíček oliv uzený tempeh (1 kostka) olivový olej bazalka citrón celý pepř