quinoa

I bez lepku lze připravit chutné pečivo, moučníky a sladkosti. Využít se dají přirozené bezlepkové obiloviny jako rýže, jáhly, pohanka, amarant nebo populární quinoa.

Quinoa
Quinoa pochází z hornatých oblastí And v Jižní Americe, patřila k základním potravinám Inků už před mnoha tisíci lety. Podobně jako pohanka patří mezi pseudoobilniny. Neobsahuje lepek, proto je doporučována pro doplnění...
Nebojte se quinoi
Quinoa (čti kinua) patří do kategorie "superjídel" a kategorie oblíbených surovin rychlých kuchařů - je hotová za 15 minut. Pochází z hornatých oblastí And v Jižní Americe, patřila k základním potravinám Inků už před mnoha tisíci...
Ve všední den v okolí práce v podstatě nemám kam zajít na dobrý zdravý a alespoň trochu živý oběd, natož si v době oběda něco připravit. A tak oběd většinou řeším veganskou mlsnou miskou, která má mnoho podob, ve kterých si najde...
quinoa a amarant
Patří k nejstarším rostlinám pěstovaným pro potravinářské využití, někdy se jim přezdívá obiloviny Inků. Řeč je o amarantu a quinoe, dvěma rostlinám, které podbně jako pohanka patří mezi pseudocereálie a neobsahují lepek. Obě...
Quinoa s lesními houbami
1hrnek suché quinoi větší cibule lesní houby (300-500g, tedy cca 1 hluboký talíř), alternativně hlíva uzený tempeh (volitelně) olej na smažení pepř