Veganské špagety

Špagety bez masa a bez (mléčného) sýra? Nejen vegetariánské špagety, ale i ty veganské je možné udělat v mnoha variantách. Boloňskou omáčku můžete udělat ze sojového granulátu nebo vlašských ořechů, krémové omáčky vylepší rostlinná smetana. A co teprve různá bylinková pesta? Klíčovou ingrediencí je, kromě čerstvých i sušených rajčat, lahůdkové droždí. Využít ho můžete třeba na domácí “sezamezán”.

Pórková omáčka na špagety

Špagety s pórkovou omáčkou

03. 01. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na skus. Já mám nejraději celozrnné špagety Alnatura, které nejenže dobře chutnají, ale mají díky přirozené vláknině a minerálům a vitaminům ze slupky i výrazně … více

Omáčka z červené čočky

Omáčka z červené čočky

22. 10. 2017   napsal/a: ilovetofu | druh jídla: Hlavní chody

Na oleji zpěním nasekaný česnek a pórek. Poté přidám nastrouhanou mrkev, propláchlou čočku, bobkové listy a zaliju 500 ml vody. Osolím, opepřím a vařím 20 minut. Pak vyndám bobkové listy a rozmixuji … více

Letní rychlé špagety

Letní rychlé špagety

25. 08. 2014   napsal/a: Kosmetika hrou | druh jídla: Hlavní chody

Nejdříve si uděláme pesto, kterého klidně namixujte víc. Je vynikající a v ledničce vydrží poměrně dlouho. Ingredience můžete obměňovat. Základem pesta mojí mámy jsou sušená rajčata, olivový olej, vlašské ořechy, česnek a … více

Veganské boloňské špagety

Veganské boloňské špagety

01. 03. 2014   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Špagety (nejlépe celozrnné) uvaříme ve větším množství osolené vody, aby byly trochu tužší na zkus. Zhruba 50g sojového granulátu vaříme cca 10 minut ve výraznějším vývaru (sojová omáčka nebo zeleninový bujón), poté … více

Špagety s tofu a sezamezánem

Špagety s tofu a sezamezánem

27. 12. 2012   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly trochu tužší na zkus. V pánvi na olivovém oleji osmahněte na drobné kostičky pokrájené tofu. Jakmile dostane kůrčičku, přidejte na malé kostičky nasekaný česnek. Přidejte … více

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?