sojová omáčka

Sojová omáčka Tamari
Tamari patří společně se Shoyu mezi dvě tradiční asijské sojové omáčky. Vyrábí se procesem přírodního kvašení známým stovky let ze směsi rozdrcených sójových bobů, fermentačního činidla (Aspergillus oryzae) a vody (a narozdíl od...
Sojová omáčka Shoyu
Shoyu patří společně s Tamari mezi dvě tradiční asijské sojové omáčky. Vyrábí se procesem známým stovky let ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, fermentačního činidla (Aspergillus oryzae) a vody, a prochází...
Dochucování
Přirozené kořenění a dochucování jídel je skutečním uměním rostlinné kuchyně. I konvenčnímu a konzervativnímu jedlíkovi pak chutná a často ani nepozná, že v jídlu chybí některá ze (živočišných) surovin, bez které by se - podle...
Lilek načerno
středně velký lilek cibule 5 polévkových lžic sojové omáčky 1/2 polévkové lžíce vinného octa 2 čajové lžičky bramborového nebo kukuřičného škrobu 1/2 polévkové lžíce cukru olej sůl
Bulgur s mungem a olivami
2 hrníčky bulguru 1 hrníček loupaných mungo (nebo den před tím namočených - neloupaných mungo) olivy tmavé kapary rajčata salát sojová omáčka ume ocet nebo šťáva z jednoho citrónu slunečnicová semínka