Kuskus recepty

Kuskus je další skvělou surovinou, pokud vás tlačí čas. Technicky vzato je to drobná těstovina, do kuliček tvarovaná krupice, nejčastěji z pšenice. Při přípravě už se nevaří, ale jen zalévá vroucí vodou či vývarem. Nejraději ho smíchám na pánvi s drobným křupavým tofu, olivami a sušenými rajčaty. Připravit se dá také na sladko.

Závratný výběr kuskusu koupíte v eshopu Grizly.cz.

kuskus
Tato netradiční těstovina původně pochází ze severoafrické kuchyně, kde tvoří jednu ze stálic jídelníčku. Ale dnes už je kuskus rozšířený po celém světě a díky snadné přípravě a poměrně neutrální chuti se stal i poměrně oblíbeným...
Květákový kuskus
Květák je v tuzemsku populární především smažený v trojobalu. Jeho využití je ale mnohem všestranější - výborně se hodí do zapečených jídel, rizot nebo polévek. Drobné růžičky spojené těstíčkem z luštěninové mouky mohou sloužit...
Osmažit cibulku s česnekem, přidat část nastrouhaného uzeného tofu, předem připravený kuskus, okořenit (kurkuma, provensálské koření, kapka sójovky, sůl, pepř, sušená pažitka), přehodit do zapékací formy a naskládat zeleninu a...
Kuskus s hlívou ústřičnou
V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, dokud hlíva nepustí větší část vody. Poté přidáme čajovou lžičku zeleninového bujónu,...
Rychlý kuskus s tempehem
Na pánvi zlehka orestujeme na kostky nakrájený tempeh (lépe použít smažený nebo uzený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnkem kuskusu (vhodnější je celozrnný) a zalijeme dvěma hrnky horké vody. Promícháme a zhruba během pěti minut se...