Kuskus recepty

Kuskus je další skvělou surovinou, pokud vás tlačí čas. Technicky vzato je to drobná těstovina, do kuliček tvarovaná krupice, nejčastěji z pšenice. Při přípravě už se nevaří, ale jen zalévá vroucí vodou či vývarem. Nejraději ho smíchám na pánvi s drobným křupavým tofu, olivami a sušenými rajčaty. Připravit se dá také na sladko.

Osmažit cibulku s česnekem, přidat část nastrouhaného uzeného tofu, předem připravený kuskus, okořenit (kurkuma, provensálské koření, kapka sójovky, sůl, pepř, sušená pažitka), přehodit do zapékací formy a naskládat zeleninu a...
Kuskus s hlívou ústřičnou
V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou hlívu. Chvíli společně orestujeme, dokud hlíva nepustí větší část vody. Poté přidáme čajovou lžičku zeleninového bujónu,...
Rychlý kuskus s tempehem
Na pánvi zlehka orestujeme na kostky nakrájený tempeh (lépe použít smažený nebo uzený) a cuketu, osolíme, zasypeme hrnkem kuskusu (vhodnější je celozrnný) a zalijeme dvěma hrnky horké vody. Promícháme a zhruba během pěti minut se...