robi
Robi (neboli ROstrliná BÍlkovina) patří společně se seitanem a Klasem mezi alternativy masa na bázi obilovin. Robi obsahuje okolo 20 procent bílkovin, minimum tuku, málo sacharidů, je zcela bez cholesterolu a při výrobě se...
Spoustu bílkovin neobsahuje jen maso a mléko, ale třeba taková pšenice. Právě z ní pochází další bílkovinný favorit - seitan. Jde v podstatě o gluten neboli lepek, v kombinaci se škroby nepřítel zdravých střev a zdroj alergií,...
větší cibule
menší pórek
200g vegan "kuřecí" (stejnou službu udělá naložené robi)
mouka
sůl
sojová omáčka
100g robi nudličky (nebo pokrájené plátky)
mrkev
čínské zelí
houby (žampióny, jidášovo ucho, shitake)
koření (kari, koření na čínu)
robi
sojová omáčka na marinování (Shoyu, Tamari)
knedlík
600g uvařených brambor
100g hrubé mouky
100g krupice
sůl
špenát
450g mražený špenát
cibule
3 stroužky česneku
práškové sojové mléko
pepř
sůl
hrnek bulguru
100g robi
brokolice (růžičky nebo oloupaný pokrájený stonek)
2 větší rajčata
30g hrášek
30g kukuřice
200g těstovin
2 robi oválky
půl cukety
kukuřice
paprika
rajče
rukola
kvalitní olej