kroupy

Žlutý hrách obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu, vitaminy i minerální látky. Není nutné jej příliš namáčet. Hodí se do polévek, na pomazánky, kaší i jiných hlavních jídel.

Šoulet z naklíčeného hrachu
hrnek hrachu hrnek ječných krup cibule sůl, pepř, majoránka, česnek
Prejt z mungo a krup
1 velká cibule hrnek ječných krup hrnek mungo fazolí 2 stružky česneku sojovou omáčku majoránku, pepř, sůl
Staročeský houbový kuba
500 g ječných krup lesní houby (čerstvé nebo sušené a přes noc namočené) - alternativa - shitake 2 větší cibule 3 stroužky česneku olivový olej kmín (drcený i v celku) houbové koření (rozemleté sušené houby) sůl pepř majoránka
Cizrnový šoulet
cizrna kroupy olivový olej sůl bylinky (např. pažitka, petrželka, dobromysl, Nori vločky) sojový párek nakrájený na kolečka (můžeme vynechat)
Špaldoto s tempehem
hrnek špaldových krup balíček uzeného tempehu menší cuketa cibule olej