Jablka
Jablko je bezkonkurenčně nejoblíbenější ovoce v České republice - roční spotřeba se pohybuje okolo 25 kg na osobu. Jablka obsahují ovocné kyseliny, pektiny, třísloviny, vonné látky či celulózu. Sladkou složkou jablka je fruktóza...
Když jsem před několika lety experimentoval s živou stravou, snídával jsem většinou jen ovoce. Docela rychle jsem shodil pěkných pár kilo, ale částečně i na úkor svalové hmoty. A taky jsem míval brzy po snídani znovu hlad....
Polentu uvaříme ve vodě a dáme na studenou vodou vypláchnutý pekáč. Polentu rozetřeme na tenký plát. Nakrájíme si jablka, červenou cibuli a nadrtíme ořechy. Když se polenta ochladí, tak ji můžeme nakrájet na plátky. Do zapékací...
Na jaře je ideální na "zelené" nechodit do obchodů, ale vyrazit do přírody. Pokud máte čistou louku a les nedaleko, nakoupíte v ní zadarmo, projdete se na čerstém vzduchu a ještě získáte plané rostliny, které jsou plné vitaminů a...
Špenát, celer, brokolici, jablko a hrušku odšťavíte v odšťavovači a přidáte šťávu z půlky citrónu (ten šťávu zakonzervuje a příjemně okyselí). Semínka rozmixujte, přidáte banán, zelenou šťávu a pomixujete dohromady.
Smícháme suché ingredience v jedné míse a v druhé tekuté s nastrouhaným jablkem. Vymažeme a vysypeme formu. Smícháme obsah obou mís. Přidáme ostrouhanou kůru z citronu. Pečeme na 160 stupňů asi 30 minut. Pokud chcete přidat...
Následující jednoduchý recept se dá připravit v mnoha obměnách. Základní ingrediencí jsou jablka pokrájená na menší kostky a čerstvě namletý mák. Osladíme jej přes noc namočenými rozinkami (popř. datlemi, křížalami, pokrájenými...
Smícháme a zalijeme horkou vodou! Moje nejoblíbenější snídaně:)
Neprve vytvoříme pevný korpus: mandle (popřípadě se hodí kešu nebo vlašské ořechy) namočíme na několik hodin do vody. Tu potom sceníme a ořechy společně s vypeckovanými datlemi rozmixujeme na hutnou hmotu. "Těsto" poté vtlačíme...