Recepty z fazolí mungo

Mungo je druh malých fazolek zelené barvy a lehce oříškové chutě. Výborné jsou obzvláště naklíčené, chutí připomínají mladý hrášek. Namočit je stačí na 2 hodiny a vaření trvá zhruba půlhodinku. Použití je obdobné jako u jiných fazolí - do pomazánek, polévek, rizot, dhálů, wrapů...

Fazole mungo
Co jsou mungo? Malé fazolky s velkými přínosy pro tělo i kuchyni. To díky nim se z české salátové klasiky: paprika-rajče-okurka- rázem stane salát exotickým zážitkem. I když v našich restauracích moc používány nejsou, asijské...
Fazole
Zatímco u vegetariánů a veganů platí fazole za páteř jídelníčku, konvenční strávnici se jim, podobně jako dalším luštěninám, spíše vyhýbají. Na vině je nepříjemná plynatost, kterou je však možné významně snížit vydatným namáčením...
naklíčené mungo
Kupujete si naklíčená semínka za spoustu peněz z ledničky v supermarketu? Obalená hromadou plastu a nejspíše zapařená? Ano, taky jsem tak začínal. Dnes nad tím jen kroutím hlavou. Klíčení semínek je totiž docela jednoduché....
Prejt z mungo a krup
Mungo fazolky namočíme alespoň na 2 hodiny, ale klidně přes noc do studené vody. Vodu pak vylejeme, doplníme čerstvou a uvaříme do měkka, což trvá necelou půlhodinku. Nebojte se je osolit hned na začátku. Kroupy propláchneme a...
Zeleninový salát s naklíčenou čočkou a mungo
Salát pečlivě omyjeme a natrháme na kousky, papriku, rajčata a okurky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Smícháme dohromady, přidáme hrst klíčku munga a čočky, čerstvou bazalku, zakapeme kvalitním olejem, okyselíme ume octem (...
Bulgur s mungem a olivami
Bulgur s mungo dáme do hrnce a zalijeme dvojnásobnou dávkou vody - tedy 6 hrníčky vody. Směs se vaří poměrně rychle, počítejte tak 15 - 20 minut dle množství. Hlídejte vyvařenou vodu a občas ochutnejte, zda je bulgur a mungo...