Veganské guláše
Guláš bez masa? Žádný problém. Ať už je to segedín s tempehem, buřtguláš ze seitanem, cizrnový nebo třeba fazolový guláš.
Cibule pokrájíme podélně na měsíčky. Na oleji ji osmažíme až za zlatova. Zaprášíme lžičkou sladké a lžičkou pálivé papriky a půl lžičkou kmínu. Přidáme nasekaný česnek a vzápětí houby pokrájené na menší kousky. Podlejeme 100 ml...
Segedínský guláš bez masa? Máme pro vás hned tři varianty - se sójovým masem, dobáčky anebo uzenám tempehem a bramborovým knedlíkem. Rostlinnou smetanu jsem použil domácí rostlinnou, ale můžete využít kupovanou. A pokud si...
Guláš - seitan speciál namarinujeme pár hodin ve směsi oleje, černého piva, česneku, mleté papriky a soli. Na oleji osmažíme cibulku do zlatova, přidáme seitan i s marinádou, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list, pepř,...
Cizrnu připravíme klasicky: namočíme ji přes noc do alespoň dvojnásobku vody. Ráno ji vylejeme, přidáme čerstvou vodu, osolíme a vaříme do měkka. Správně uvařená cizrna by měla jít lehce rozmáčknout mezi prsty. Na oleji smažíme...
Seitan naložíme na několik hodin se sójovkou, olejem, kmínem, pepřem, cibulí, česnekem, pálivou paprikou, houbovým kořením, majoránkou, bobkovým listem. Na na pekáč přidáme společně s pokrájenou hlívou, půl litrem zeleninového...
Na jemno nakrájenou cibuli smažíme na rozpáleném oleji ve větším hrnci do zlatova. Mezitím si nakrájíme na menší kostky seitan (doma připravený a dochucený nebo koupený polotovar), orestujeme společně s cibulí. Jakmile začne...
Cizrnu přes noc namočíme do vody. Tu potom slijeme, vyměníme za čerstvou a vaříme do poloměkka (cca 45 minut). Na oleji osmažíme cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme na drobnější kostky pokrájeme brambory a necháme orestovat....