Recepty na hummus

Hummus je tradiční pomazánka, oblíbená především v oblastech okolo Středozemního moře. Nejznámější verze hummusu se vyrábí z cizrny, olivového oleje a tahini pasty, dochucené solí, česnekem, římským kmínem a citrónovou šťávou. Tradiční recept ovšem vybízí k mnoha variantám - zkuste místo cizrny částečně nebo zcela přidat upečenou škrobnatou zeleninu.

Hummus z řepy
Řepy oloupeme a pokrájíme. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Pečeme asi 30 minut. Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), tak ji vyndáme a necháme vystydnout....
Hummus
Uvařenou cizrnu smícháme s česnekem, tahini (sezamovou pastou) a olivovým olejem a mixujeme na hladký krém. Nakonec přidáme podle chuti citrónovou šťávu, sůl, pepř a drcený římský kmín. Podle zamýšlené konzistence případně...