Recepty na hummus
Hummus je tradiční pomazánka, oblíbená především v oblastech okolo Středozemního moře. Nejznámější verze hummusu se vyrábí z cizrny, olivového oleje a tahini pasty, dochucené solí, česnekem, římským kmínem a citrónovou šťávou. Tradiční recept ovšem vybízí k mnoha variantám - zkuste místo cizrny částečně nebo zcela přidat upečenou škrobnatou zeleninu.
Co je tahini (nebo také tahina)? Je to pasta z rozmixovaných sezamových semínek, používaná především v kuchyních Blízkého i Středního Východu. V tuzemsku je známá především díky cizrnové pomazánce hummus. Tato blízká příbuzná...
Řepy oloupeme a pokrájíme. Alobal pomažeme olivovým olejem a poklademe na něj řepu. Posypeme solí a ještě zakápneme olejem. Pečeme asi 30 minut. Když je řepa měkká (propíchneme vidličkou), tak ji vyndáme a necháme vystydnout....