Nudle soba - recepty

Co jsou nudle soba? Jedná se o šedohnědé pohankové "špagety", populární hlavně v Japonsku. Originální jsou drahé, cenově dostupnější jsou kombinované s pšeničnou moukou. Výborné jsou s houbami, zalité omáčkami nebo za studena jako součást zeleninových salátů.

Pohanka
Pravlastí pohanky jsou Himaláje, dokud se do Evropy dostala s mongolskými kočovníky a tatarskými nájezdníky. Je další z tradičních potravin, které se pomalu vrací do českého jídelníčku. A je opravdu proč - z hlediska nutriční...
Nudle soba s kari dýňovou omáčkou a tempehem
Znáte nudle soba? Jedná se o pohankové "špagety", populární jsou hlavně v Japonsku. Velká škoda, že jsou tak drahé. Uvařte je podle návodu na obalu. Na omáčku budete potřebovat velkou cibuli a dýni hokkaidó - pro dvě osoby zhruba...
Nudle soba s tofu-mrkvovou omáčkou
Omáčka má přesně čtyři složky: tofu, mrkev, ume ocet a ječmenné miso. Nejprve napařte kousky tofu (asi 100 g na osobu) a mrkvove pokrájené na špalíčky podobu asi 20 minut, nebo dokud mrkev mrkev nezměkne natolik, že jí lehce...