Medvědí česnek recepty

Široké aromatické listy česneku medvědího mají výrazné česnekové aroma. Oživí polévky, hodí se pro přípravu pest do těstovin a pomazánek nebo na pikantní špenát.

Medvědí česnek
Medvědí česnek roste na jaře ve vlhkých listnaných a především lužních lesích. V Česku je hojně rozšířený, jeho výskyt je však značně nepravidelný - roste především na východě a severu republiky, v některých lokalitách ve...
Pesto z medvědího česneku
Medvědí česnek v posledních letech hojně zpropagovala média a bohužel v některých lokalitách probíhá doslova drancování. Při jeho sběru se prosím chovejte ohleduplně k přírodě. Z každé rostliny utrhněte jen několik listů opatrně...
Polévka z medvědího česneku
Medvědí česnek opláchněte a nechejte okapat. Na menším množství oleje zpěňte na měsíčky pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Přidejte listy medvědího česneku, podle velikosti případně překrojené napůl. Nechejte jej podusit několik...
Špagety s čerstvým pestem z medvědího česneku
Špagety (nepoužívám téměř jiné, než celozrnné Alnatura z DM) uvaříme v osolené vodě na zkus. Listy medvědího česneku opláchneme vodou a osušíme, pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme s dvěma lžícemi olivového oleje a špetkou...