zelí

Je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, připravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti použití - do rizot, nádivek, jako zavářku do polévky, pro přípravu salátů i kaší.

Dušený bulgur se zelím
hrnek bulguru 2 hrnky vody olej cibule zeleninový bujón hlávka zelí
Gnocchi se zelím a tempehem
gnocchi kysané zelí tempeh smažený nebo uzený cibule
Šťouchané brambory se zelím a tempehem
tempeh smažený nebo uzený brambory zelí kysané cibule červená
Hustá zelňačka
250g kysaného zelí 3 velké brambory namočené sušené houby větší cibule paprika (koření) kmín bobkový list nové koření hladká mouka olej sůl
Tofufleky s kysaným zelím
větší cibule kostka uzeného tofu 100 g těstovin (nejlépe flíčky) kysané zelí lahůdkové droždí (volitelné) olej
větší cibule, balíček kysaného zelí, balíček uzeného tempehu, sladká a pálivá paprika, bobkový list, nové koření, sójová omáčka nebo zeleninový bujón, hladká mouka na zahuštění, kvalitní ocet nebo citrón, rostlinná smetana