Polenta recepty

Polenta je kukuřičná krupice s velmi všestranným využitím. Je výborná na sladko i na slano. Vyzkoušejte polentovou kaši nebo zapečenou polentu. Díky její přirozené lepivosti z ní vykouzlíte polentové knedlíky, noky nebo hranolky.

Polenta
Kukuřičná polenta se připravuje z krupice a její využití je opravdu pestré. Patří mezi stálice italské kuchyně, kde se podává nejčastěji jako příloha v podobě kaše. Připravíte z ní ale mnoho dalších jídel. Od koláče, přes nákyp...
Polenta se zeleninou a řasou arame
Připravila jsem si polentu uvařením 1 šálku kukuřičného mouky (nebo speciální polentové mouky) se 3 šálky vody a špetkou soli. Existují různé způsoby přípravy polenty, ale já osobně zaleju mouku přes noc vodou a druhý den ji...
Polentové hranolky
Křupavé i bez přemíry oleje. Takové jsou hranolky z polenty. Jejich příprava je trochu pracnější, než u bramborových hranolků, ale věřte mi, stojí to za to. Stačí uvařit 1,5 hrnku polentové (kukuřičné) mouky ve dvojnásobném...
Zapečená polenta
Polentu uvaříme ve vodě a dáme na studenou vodou vypláchnutý pekáč. Polentu rozetřeme na tenký plát. Nakrájíme si jablka, červenou cibuli a nadrtíme ořechy. Když se polenta ochladí, tak ji můžeme nakrájet na plátky. Do zapékací...
Slaný koláč z polenty
Uvaříme polentu dle návodu na obalu se solí, vegetou a trochou olivového oleje. Přidáme nakrájenou zeleninu, případně tofu, dochutíme sojovkou, saturejkou a přidáme opět trochu olivového oleje. Vylijeme do formy, na plech .......
Kukuřičná kaše s jablkem
Smícháme a zalijeme horkou vodou! Moje nejoblíbenější snídaně:)