Gnocchi recepty

Pravé gnocchi pochází z Itálie, kde se vyrábí smícháním uvařených brambor s moukou a vejci. Blízkými příbuznými jsou halušky a chuťově mají blízko třeba i ke chlupatým knedlíkům. Výborné jsou s cibulkou a opečeným tofu či tempehem - k nim si můžete udělat kysané zelí, špenát nebo sušená rajčata. Připravit je můžete také na sladko.

Gnocchi se zelím a tempehem
Zpěníme na pánvi cibulku a přidáme na kostky pokrájený tempeh. Do osolené vody přidáme gnocchi a krátce povaříme podle návodu. Kysané zelí propláchneme a nakrájíme. Vše smícháme! Chutná zimní rychlovka:)
Gnocchi s rajčaty
Nejdříve si připravíme omáčku. Pokrájíme cibuli na drobno a necháme zesklovatět na oleji, přidáme pokrájená rajčata a hrníček vody. Osolíme, opepříme a dusíme asi 20 minut. Během toho dáme vařit osolenou vodu do velkého hrnce a...
Letní gnocchi
V jednom hrnci vaříme vodu se solí - jak se začne vařit, tak vhodíme gnocchi. Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmažíme cibulku, přidáme špenát. Až se špenát zcvrkne přidáme pokrájená sušená rajčata. Podusíme, osolíme a opepříme...