amarant

I bez lepku lze připravit chutné pečivo, moučníky a sladkosti. Využít se dají přirozené bezlepkové obiloviny jako rýže, jáhly, pohanka, amarant nebo populární quinoa.

Amarant
Amarant neboli laskavec je další z pseudoobilnin pocházející z Jižní Ameriky, jež patří mezi tradiční potraviny Inků a Aztéků. Cenný je jeho vysoký obsah bílkovin, ve kterých je zastoupen také lysin, jedna z osmi esenciálních...
quinoa a amarant
Patří k nejstarším rostlinám pěstovaným pro potravinářské využití, někdy se jim přezdívá obiloviny Inků. Řeč je o amarantu a quinoe, dvěma rostlinám, které podobně jako pohanka patří mezi pseudocereálie a neobsahují lepek. Obě...
Amarantová kaše s goji a chia semínky
1 hrnek amarantu 3- 4 hrnky vody 1/4 hrnku rozinek na posypání a obložení chia semínka goji banány strouhaný kokos