Cizrnová mouka

Cizrna má neutrální chuť a mouka z ní tak upotřebíte ve slaných i sladkých receptech. S černou solí z ní vykouzlíte výbornou alternativu k vaječné omeletě, na sladko ji zkuste v palačinkách. Rozmíchaná s vodou se také dá využít jako alternativa vejce při pečení.

Luštěninové mouky
Obsah článku Proč používat luštěninové mouky? Jak se vyrábí luštěninové mouky Pozor na dostatečnou tepelnou úpravu Využití luštěninový muk Kterou mouku si vybrat? Luštěninové mouky zařazujte postupně Luštěninové mouky se...
Kosmatice z cizrnové mouky
Klasická kosmatice, tedy obalované květy černého bezu, se smaží v těstíčku z mouky, vajec a mléka. Navíc ve vyšší vrstvě tuku. Jak ji udělat v čistě rostlinné verzi, výživově vyváženou a ideálně bez nadbytečného tuku?...
Cizrnová omeleta
Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření. Pomocí...
Veganská omeleta
Cizrnovou mouku smícháme s kořením dle vaší chuti a osolíme. Směs smícháme s vodou do tekutější kaše. Na pánvi osmažíme cibulku a zalijeme kaší. Smažíme a čekáme až okraje ztuhnou, počkáme ještě chvíli a potom omeletu obrátíme....