Cizrnová mouka

Cizrna má neutrální chuť a mouka z ní tak upotřebíte ve slaných i sladkých receptech. S černou solí z ní vykouzlíte výbornou alternativu k vaječné omeletě, na sladko ji zkuste v palačinkách. Rozmíchaná s vodou se také dá využít jako alternativa vejce při pečení.

Kosmatice z cizrnové mouky
Klasická kosmatice, tedy obalované květy černého bezu, se smaží v těstíčku z mouky, vajec a mléka. Navíc ve vyšší vrstvě tuku. Jak ji udělat v čistě rostlinné verzi, výživově vyváženou a ideálně bez nadbytečného tuku?...
Cizrnová omeleta
Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, popř. další koření. Pomocí...
Veganská omeleta
Cizrnovou mouku smícháme s kořením dle vaší chuti a osolíme. Směs smícháme s vodou do tekutější kaše. Na pánvi osmažíme cibulku a zalijeme kaší. Smažíme a čekáme až okraje ztuhnou, počkáme ještě chvíli a potom omeletu obrátíme....