agar

Agar agar je rostlinná alternativa želatiny z červené řasy gelidium. Nejlepší pro použití je ve formě mletého prášku, využít se dá ve sladké (různá želé) i slané kuchyni (např. aspiky, houbová tlačenka...).

Agar-agar
Agar-agar je rostlinná alternativa k želatině (jenž je živočišného původu). Získává se vařením červené mořské řasy tengusa (navzdory tomu mají agarové polotovary barvu bílou) a posléze chlazením gelu, až ztuhne na pevnou...
Irský mech
Mořská řasa zvaná Irský mech patří podobně jako známější agar mezi rostlinné alternativy želatiny. Narozdíl od agaru, který se musí alespoň krátce povařit, aby zhoustnul, se však Irský mech vařit nemusí a je tak jasným adeptem na...
Panna cotta
0,5 l sojového mléka (případně jiné rostlinné, hustější konzistence) 0,25 l rostlinné smetany 1 pytlík vanilkového cukru 5 dkg cukru 5g agaru (půl balíčku práškového)
Ovocný třípatrový koláč
Těsto: 200 g rýžové mouky 150 g tapiokového škrobu nebo mouky 10 lžic hnědého cukru lžička jedlé sody 5 lžic kakaa nebo karobu (já dala karob) 2 hrníčky vlažné vody (malé) 2 hrníčky oleje Poleva1: vanilkový pudink rýžové mléko...