Fazole adzuki recepty

Adzuki je druh malých fazolek červené barvy a lehce oříškové chutě. Může se i klíčit a doba namáčení a vaření je kratší, než u klasických fazolí. Použití je obdobné - do pomazánek, polévek, rizot, dhálů, wrapů...

Fazole
Zatímco u vegetariánů a veganů platí fazole za páteř jídelníčku, konvenční strávnici se jim, podobně jako dalším luštěninám, spíše vyhýbají. Na vině je nepříjemná plynatost, kterou je však možné významně snížit vydatným namáčením...
Polévka s adzuki a kukuřicí
Tuto polévku jsem vyzkoušela poté, co mi doma zbyly uvařené fazole adzuki a přemýšlela jsem, co s nimi. V hrnci jsem na lžíci oleje nechala zlehka zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidala jsem nakrájenou mrkev, lehce ji...