Adzuki

Adzuki je druh malých fazolek červené barvy a lehce oříškové chutě. Může se i klíčit a doba namáčení a vaření je kratší, než u klasických fazolí. Použití je obdobné - do pomazánek, polévek, rizot, dhálů, wrapů...

Fazole
Fazole z rodu Phaseolus pocházejí ze střední Ameriky, zatímco domovinou velikostně drobnějšího rodu Vigna (mungo, adzuki...) je Asie. Je známo mnoho desítek druhů fazolí, zhruba jedna desítka z nich patří mezi široce rozšířené a...
Jak správně připravovat luštěniny
Čočka nakyselo, hrachová polévka, fazolový guláš. Konvenční strávník má tato tradiční jídla spojená především s nadýmáním. A tak se jim raději vyhýbá. Žádný div, že podle průzkumu sní průměrný Čech luštěnin jen 2,5 kilogramu. V...
Fazole
Fazole patří společně s cizrnou, hrachem, čočkou, sójou či lupinou mezi luštěniny. Rozeznáváme dvě hlavní skupiny: mnohem rozšířenější fazole z rodu Phaseolus pocházejí ze střední Ameriky, zatímco domovinou velikostně drobnějšího...
Polévka s adzuki a kukuřicí
Tuto polévku jsem vyzkoušela poté, co mi doma zbyly uvařené fazole adzuki a přemýšlela jsem, co s nimi. V hrnci jsem na lžíci oleje nechala zlehka zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidala jsem nakrájenou mrkev, lehce ji...