hruška

Zastoupení hrušek na domácím jídelníčku je podstatně nižší, než tomu bylo před pár desítkami lety. Kromě dominantní vody obsahují mezi 6 až 12 procenty fruktózy, dále sorbit, pektin, třísloviny, škrob. Zastoupení vitaminů není...
Pečené hrušky plněné miso-tahini krémem
Jednoduchý a přitom působivý dezert. Stačí překrojit hrušku na polovinu, vydlábnou jadérka a vytvořit důlky dostatečně velké na to, aby do nich vešla náplň. Vložte hrušky kůrou dolů do pečícímisky s asi půl šálkem vody, aby se...
Římský hruškový brčál
V zimě je o dobrou listovou zeleninu nouze, jeden z chutnější a dostupnější salátů je ten římský. Obsah minerálů a vitaminů v něm v tomto ročním období příliš velký nebude, proto jejich množství zvýšíme některou ze zelených...
Smoothie "Co dům dal"
Špenát, celer, brokolici, jablko a hrušku odšťavíte v odšťavovači a přidáte šťávu z půlky citrónu (ten šťávu zakonzervuje a příjemně okyselí). Semínka rozmixujte, přidáte banán, zelenou šťávu a pomixujete dohromady.