Fazolové brownies
Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody. … více
Adzuki je druh malých fazolek červené barvy a lehce oříškové chutě. Může se i klíčit a doba namáčení a vaření je kratší, než u klasických fazolí. Použití je obdobné – do pomazánek, polévek, rizot, dhálů, wrapů…
Ideálně den předem si namočte fazole. Po zhruba 8 hodinách vodu slijte a uvařte v nové vodě doměkka. Pro lepší stravitelnost doporučuji vařit s kouskem řasy Kombu nebo 1/4 lžičkou jedlé sody. … více
Zatímco u vegetariánů a veganů platí fazole za páteř jídelníčku, konvenční strávnici se jim, podobně jako dalším luštěninám, spíše vyhýbají. Na vině je nepříjemná plynatost, kterou je však možné významně snížit vydatným … více
Tuto polévku jsem vyzkoušela poté, co mi doma zbyly uvařené fazole adzuki a přemýšlela jsem, co s nimi. V hrnci jsem na lžíci oleje nechala zlehka zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidala … více
Mungo, adzuki, pinto, černé oko a další druhy fazolí koupíte online v eshopu Grizly.cz.