Silken tofu

Silken tofu je speciální druh velmi jemného natural tofu. Má příjemnou chuť a může mít měkkou, ale i velmi pevnou konzistenci. V kuchyni je skvělé především na přípravu různých krémů, při pečení nebo pro výrobu pomazánek či majonéz. Namarinované pak bývá společně se zeleninou součástí wok směsí, které můžete ochutnat v asijských restauracích.

nákup v Sapě
Jak zažít atmosféru Vietnamu a přitom nevytáhnout paty z Prahy? Vyražte na výlet do Sapy. Tahle tržnice, jíž se přezdívá "malá Hanoi", je opředená řadou legend, na nichž je ovšem většinou jen málo pravdy. Třeba na té, že v jejím...
Borůvkový tofu cheesecake
Smíchejte mouku, sůl a olej vidličkou, dokud se dobře nepromíchá. Pak za stálého míchání pomalu přidávejte studenou (!) vodu. Rukama vypracujte těsto a hněte jej asi 2 minuty. Těsto umístěte na nelepivý povrch (např. silikonovou...
Sezamový krém se silken tofu
Sezamové semínko pomeleme nebo rozmixujeme na prášek, přidáme oloupané banány a silken tofu (použít se dá i obyčejné natural, ale nemá tak jemnou chuť). Rozmixujeme do hladka. Ty mlsnější asi budou chtít krém lehce dosladit (...