Rozinky

Rozinky jsou sušené plody kuliček vinné révy. Existuje mnoho barevných i velikostních variant podle odrůdy a způsobu sušení. Oblíbené jsou především v müsli a snídaňových kaších, nejlépe chutnají přes noc nabobtnané ve vodě. Často se používají při pečení mazanců, vánoček či štrůdlů.

Vlašské ořechy smíchejte s namočenými hrozinkami v mixéru a rozdrťte, přidejte perníkové koření. "Těsto" může být řidší, dejte ho do sáčku na zdobení a nastříkejte do košíčků. Na dno můžete dát nějaká semínka (sezam, lžené...
Raw meruňkový domeček
Večer předem namočíte do vody pohanku, stejně tak vlašské ořechy, sušené meruňky a hrozinky. Namočenou pohanku rozdrtíte v mixeru spolu s namočenými vlašskými ořechy a přidáte tam sezam. Tím vytvoříte "těsto". Namočené rozinky a...
Maková snídaně pro silné kosti
Mák je nejlepším zdrojem vápníku z rostlinných zdrojů, je tak víc než vhodné jej zařazovat nejen do veganského jídelníčku. Následující jednoduchý recept se dá připravit v mnoha obměnách. Základní ingrediencí jsou jablka pokrájená...