Bazalka

Bazalka je aromatická bylinka s nezaměnitelnou chutí. Skvělý tandem tvoří především v kombinaci s rajčaty. Oceníte ji třeba v salátech nebo těstovinách.

Kuchyňské bylinky
Bylinky jsou snad nejpřirozenější přísada v kuchyní napříč světem i historií. Používají se pro jejich chuť, vůni i účinky. Nejstarší spis obsahující výčet léčivých bylin, byl údajně sepsán již před několika tisíci lety....
Bazalko-slunečnicové pesto na těstoviny
Nejdříve jsem pražila jeden hrnek slunečnicových semen, pak jsem je smíchala s hromadou fialové bazalky a dostatečným množstvím vody a olivového oleje, aby se mixér pořádně roztočil. Pesto jsem ochutila čerstvě mletým černým...
Polévka ze sušených rajčat
Sušená rajčata (hodí se zvlášť ty zbývající, většinou tužší kousky, které už nezměknou) pokrájejte na menší kousky, osolte nebo přidejte trochu sypkého zeleninového bujónu a zalijte horkou vodou. Pokud máte raději hustší polévky...