hřebíček

Hřebíček

Hřebíček

09. 02. 2013   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Hřebíček je sušeným poutětem hřebíčkovce vonného a dováží se do tuzemska především z Madagaskaru. Poupata se sklízejí těsně před rozkvětem ručně, poté se suší, čímž postupně zhnědou a zdřevnatí. V Česku si každý hřebíček vybaví především s vůní kompotů nebo svařených vín. Anebo také z lidového léčitelství jako první pomoc na bolavý zub.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?