Zajímá vás veganská strava? Hledáte kurz zdravé výživy a chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Pak jste na správné adrese. Už devět let se jako lektor dělím prostřednictvím kurzů vaření o své dlouholeté zkušenosti s rostlinnou stravou. Mé kurzy vaření však nejsou určené jen veganům a vegankám. Spoustu užitečných postupů a inspirace si z nich mohou odnést vegetariáni nebo zájemci o zdravé stravování, pro které jsou mnohé používané suroviny i dochucovadla mnohdy neznámé a překvapující.
Kurzy se konají v městečku Řevnice, asi 20 km jihozápadně od Prahy. To je díky blízkým dálnicím dobře dostupné kromě Prahy také z okolí Plzně či Českých Budějovic. Leží také na železniční trati Praha - Beroun, vlaky tu jezdí každých 30 minut. S přestupem v Praze jste tu za 2 hodiny z Pardubic nebo Ústí nad Labem.
Udělejte si jednou pro vždy přehled v rostlinné stravě. Online kurz Roslinný jídelníček se skládá ze čtyř částí - v první se budeme věnovat výživě (bílkovinám, tukům, sacharidům) a vysvětíme si, na které minerály a vitamíny si dát pozor. Ve druhé části si probereme všechny hlavní skupiny potravin (luštěniny, obiloviny, ořechy a semena, ovoce a zeleninu), na což navazuje třetí část "Jak nahradit", ve které si ukážeme alternativy masa, mléka a mléčných výrobků. Ve čtvrté, závěrečné části, to vše spojíme do zásad, jak si sestavit rostlinný jídelníček tak, abyste dlouhodobě prospívali. Čekají na vás příklady snídaní, obědů a večeří i celých jídelníčků. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí svého domova.
Nehodí se vám termíny veřejných kurzů. Pak pro vás mohu připravit kurz na klíč na konkrétní termín a individuálně nastavený program. Po dohodě s vámi namíchám mix osvědčených receptů, vycházející z mých kurzů Veganské vaření (tempeh, seitan, tofu...), Luštěniny v receptech světových kuchyní a zapojit můžeme i ochutnávky z Rostlinných alternativ mléčných výrobků (rostlinné jogurty, sýry...).
Kromě vaření se koukneme na zub také klíčení, dochucování a dalším oblastem podle vašeho přání. Mohou to být třeba i zásady sestavení rostlinného jídelníčku.
Jmenuju se Pavel Ovesný a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a tvůrcem webu Vegmania.cz, který právě čtete. Absolvoval jsem výživový kurz, přečetl jsem o výživě a veganství desítky knih, stovky článků a videí. Lektorování se věnuju devět let a mými kurzy prošlo už více než 2000 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.
Jak mě vidí absolventi mých kurzů? "Pavel je člověk na svém místě, který zaujme svým výkladem, umí vse vysvětlit tak, ze i úplný neznalec pochopí." * "Pavel dokáže zaujmout projevem i obsahem kurzu. Styl, jakým kurzy vede, je velmi otevřený, uvolněný a zábavný." * "O veg. jídle umí Pavel nadšeně (a poučeně) bájit hodiny tak, že by odzbrojil i zarytého masožrouta :)."