Kurzy

Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Pak jste na správné adrese. Už šest let se dělím o své desetileté zkušenosti s vegetariánskou, veganskou i živou stravou. Vybrat si můžete s následujících kurzů.

Veganské vaření - seitan, robi nebo tempeh

Termíny: 22. září v Řevnicích u Prahy, vždy od 10:00 do 15:00

Na kurzu si připravíme a ochutnáme typově několik odlišných jídel různých světových kuchyní z řady rostlinných bílkovin, jako tofu, tempeh, seitan nebo robi, ale také surovin jako je červená čočka nebo houby shitake. Mimoto si předvedeme také pár rychlovek jen s mixérem - dezerty a pomazánky. Taky provětráme spíže a kredenc a ukážeme si méně časté ingredience. Během 5 hodin stihneme uvařit zhruba 8 odlišných jídel, ale zbude čas vydechnout i sdílet své kuchařské úspěchy i nesnáze.

Další podrobnosti »

Veganské vaření II. - "sýrový" speciál

Termín: 23. září 2018 od 10:00 - 15:00, Řevnice u Prahy

Téměř každý vegan / veganka vám potvrdí, že vynechat maso a produkty z něj zase taková výzva nebyla. Skutečně nejtěžší je většinou vzdát se sýrů. Jejich rostlinným alternativám bude také zasvěcený tento kurz. Připravíme si různé druhy "sýrů" především z ořechů a semínek, které se mohou pochlubit i výbornými nutričními vlastnostmi. Mimo to si uvaříme také sýrovou omáčku na těstoviny nebo upečeme netradiční pizzu. A těšit se také můžete na pestrou ochutnávku veganských sýrů, které jsou dostupné na českém trhu.

Další podrobnosti »

Dárkový poukaz

Kurz Veganské vaření - seitan, robi nebo tempeh a Veganské vaření II. - "sýrový" speciál můžete věnovat ve formě poukazu jako dárek. Dárkový certifikát narozdíl od běžných přihlášek není vázaný na konkrétní termín. Obdarovaná osoba tak má možnost si vybrat vhodný termín kurzu podle svých časových možností.

Termíny vypisuju průběžně podle zaplnění aktuálních kurzů, minimálně jednou měsíčně (s výjimkou letních prázdnin). Pro všechny platí, že se konají o víkendových dnech (sobota či neděle) v Řevnicích u Prahy, obvykle v čase od 10:00 do 15:00.

Další podrobnosti »

Pavel Ovesný

Jmenuju se Pavel Ovesný a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Absolvoval jsem výživový kurz, přečetl jsem o výživě, vegetariánství a veganství desítky knih, stovky článků a videí. Lektorování se věnuju řadu let a mými kurzy prošlo už více než 1200 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.

Jak mě vidí absolventi mých kurzů? "Pavel je člověk na svém místě, který zaujme svým výkladem, umí vse vysvětlit tak, ze i úplný neznalec pochopí."   * "Pavel dokáže zaujmout projevem i obsahem kurzu. Styl, jakým kurzy vede, je velmi otevřený, uvolněný a zábavný."   * "O veg. jídle umí Pavel nadšeně (a poučeně) bájit hodiny tak, že by odzbrojil i zarytého masožrouta :)." Všech cca 150 referencí najdete na mém profilu na Naučmese.cz

Kurzy bez termínu
Tvůj kámoš mixér

Naučíme se:
jak připravit pikantní dip ze sušených rajčat nebo výživné pomazánky z několika odlišných typů surovin
vyrábět domácí energetické tyčinky nebo kuličky, které se šiknou na svačinu do města nebo na výlet
jak nastartovat den brčálově zelenými smoothies
jak si umixovat báječnou zmrzlinu jenom z ovoce
ochutnáme báječnou raw palačinku

Praktické ukázky několika velice snadných a dobře chutnajících jídel (které lze výměnou surovin připravit v mnoha obměnách) si proložíme také povídáním o základních principech rostlinné a živé stravy a jejich blahodárným účincích na vaše tělo.

Veganství pro zelenáče

Řeč bude o ovocných a zeleninových šťávách, smoothies, rostlinných mlécích, oříšcích a semínkách, klíčení, výrobcích na českém trhu (pomazánky, rostlinné bílkoviny), méně známých surovinách, zkrátka o mých zkušenostech ale i slepých uličkách, které jsem posbíral za devět let intenzivního studování a vlastního zkoumání vegetariánské, veganské a syrové (živé) stravy. Kromě špetky teorie či spíše doporučení bude kurz zaměřený prakticky - co kde koupit a jak použít/upravit/dochutit. Chybět rozhodně nebudou ochutnávky a určitě zbude dost prostoru pro vaše všetečné dotazy.

Další podrobnosti »