Luštěniny v receptech světových kuchyní

Luštěniny v receptech světových kuchyní

Zajímá vás rostlinná strava? Chtěli byste si zpestřit jídelníček a poznat nové suroviny a postupy? Tento kurz je věnovaný luštěninám, kterou jsou nekorunovanými královnami rostlinné stravy. Obsahují okolo 20% bílkovin, dostatek kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu. Najdete v nich vitaminy skupiny B a také řadu minerálních látek, jako je vápník, fosfor nebo železo. Navzdory těmto nutričním benefitům sní průměrný Čech k vlastní škodě jen okolo 2,5 kg luštěnin za rok. Přijďte na kurz a pojďme společně tuto statistiku zvrátit.

Na kurzu si připravíme a ochutnáme pomazánky, polévky i typově několik odlišných hlavních jídel různých světových kuchyní (mexická, indická, tradiční česká...) z hrachu, cizrny, sóji a různých druhů čočky a fazolí. Dozvíte se, jak luštěniny správně upravovat (namáčení, správné vaření), které z nich můžeme klíčit a jak. A navrch přidám spoustu tipů a fíglů. Přijďte poznat nové chutě i lidi.

Fazolová pomazánka
Curry hrachovka
Šoulet z naklíčeného hrachu

Proč na kurz vyrazit?

  • během 5 hodin stihneme uvařit 7 - 8 odlišných jídel - pomazánky, polévky, hlavní jídla, ale zbude čas vydechnout i sdílet své radosti i nesnáze
  • recepty jsou poměrně jednoduché, rychlé na přípravu a navržené tak, aby se daly snadno obměnit - získáte spoustu inspirace pro každodenní vaření
  • odnesete si sebou vzorky pro své blízké, aby mohli také ochutnat
  • vaření prokládám řadou praktických tipů a osvětluju některá výživová doporučení
  • máte možnost se zeptat, cokoliv vás okolo rostlinné stravy zajímá, mám s ní přes 12 let zkušeností
  • potkáváme se v malé skupince (5-6 lidí) v domácím prostředí staré vily, kde se rychle skamarádí i plašší introverti

Pavel OvesnýKdo vás kurzem povede? Jmenuju se Pavel Ovesný (opravdu, není to umělecký pseudonym :) ) a jsem dlouholetým propagátorem rostlinné stravy a zakladatelem portálu Vegmania.cz, který právě čtete. Lektorování se věnuju řadu let a mými kurzy prošlo více než 1800 účastníků. Moc mě baví předávat dál své zkušenosti a potkávat nové inspirativní tváře.

 

Termíny: 8.2.2020 od 10:00 do 15:00 (6 míst)
Cena: 1500 Kč, od 1.1. 2020 1750 Kč
Místo: Řevnice u Prahy (mapa) Do Řevnic se z centra Prahy dostanete pohodlně za 30 minut vlakem směr Beroun, jezdí 2x za hodinu, v blízkosti také vedou dálnice Praha - Plzeň a Praha - Strakonice

Chci se přihlásit nebo Chci koupit kurz jako dárek

Pikantní polévka z bílých fazolí
Cizrna na paprice
Pikantní červená čočka s fazolemi a rajčaty
* Dostali jste kurz jako dárek? Rezervujte si některý z vybraných termínů na e-mailu info@vegmania.cz. Níže se můžete nechat zasílat upozornění na nové termíny.

Jak se vám na kurzu líbí

"Skvěle strávený den, uvařili jsme opravdu hodně jídel a dozvěděla jsem se navíc hodně vychytávek, které určitě využiju. Konečně umím uvařit i rychlé jídla, které bude jíst i syn. Kurz je na moc hezkém místě s výbornou dostupností." Anna Vyčichlová

"Okolnosti mě donutily zásadně změnit jídelníček. Vzhledem k tomu že jsem se doposud stravovala "běžným" způsobem, je pro mě hledání receptů a rad, jak s některými potravinami zacházet, opravdu důležité. Na kurzu jsem okoukala postupy a mohla se zeptat na konkrétní věci. " Eva Kuptíková

"Nejvíc jsem ocenil pomazánky, jejichž příprava byla nenáročná a výsledek vynikající. Atmosféra byla odlehčená a i jako introvert jsem se na kurzu cítil dobře a nebál se zeptat. Pavel je nabitý zkušenostmi a je poznat, že ho to baví. Navíc jsme uvařená jídla jedli v krásné zahradě, vskutku příjemně strávený den." Michal Vorel

"Kurz byl moc fajn, dost jsme toho stihli, dozvěděli se pár užitečných rad a ještě se dobře najedli. Co víc si přát." Jana Kopecká

"Byla jsem opravdu spokojená, jen snad nepřipravená na tak velké množství jídla...-)" Martina Junková

Chci se přihlásit

Časté dotazy

Jak funguje přihlášení?
Po kliknutí na tlačítko se dostanete na přihlašovací formulář, kde vyplníte vaše údaje a vystaví se faktura. Tu poté zaplatíte převodem na účet. Platba na místě bohužel není možná (z důvodů omezené kapacity, náročné přípravy a nákladů na suroviny potřebuji znát počet skutečných návštěvníků s předstihem).

Musím chtít být vegetarián/ka nebo vegan/ka?
Vůbec ne a takových účastníků bývá někdy i polovina. Dveře mají otevřené nejen zájemci o vegetariánství a veganství, ale také ti, kteří si chtějí rozšířit obzory a nechat přesvědčit o tom, že strava z čistě rostlinných zdrojů může být velice pestrá, vydatná a chutná.

Co když se nebudu moci kurzu zúčastnit?
Podrobně na všechny situace odpovídají obchodní podmínky. Ale zkráceně je to takto: pokud se včas odhlásíte (do 4 dní před kurzem), máte nárok na vrácení peněz nebo můžete přijít na jiný termín. Při zrušení 2-3 dny před kurzem máte možnost vrácení 50% ze zaplacené částky nebo můžete přijít na další termín. Při odhlášení 36 a méně hodin před začátkem zaplacená částka propadá, ale máte možnost za sebe poslat jinou osobu. Tyto podmínky mají ochránit časové a finanční náklady, vzniklé pořádáním kurzu. Účastníkům se ale vždy snažím vyjít maximálně vstříc.

Kde jsou proboha ty Řevnice?
Řevnice jsou malebné městečko v údolí Berounky, obklopené z jedné strany Brdy a z druhé Českým krasem, vzdálené cca 25 kilometrů jihozápadně od Prahy. Leží na vlakové trati Praha - Beroun, pohodlné vlaky tu jezdí 2x za hodinu. Dobrá dostupnost je také autem, v blízkosti vede dálnice Praha - Strakonice i Praha - Plzeň.

Další kurzy