Shoyu

Sojová omáčka Shoyu

Shoyu patří společně s Tamari mezi dvě tradiční asijské sojové omáčky. Vyrábí se procesem známým stovky let ze směsi rozdrcených sójových bobů, pražené pšenice, fermentačního činidla (Aspergillus oryzae) a vody, a prochází dlouhým procesem přírodního kvašení. Při něm dochází k procesu přeměny hůře stravitelných sojových bílkovin, škrobů a tuků na snadno stravitelné aminokyseliny, jednoduché cukry a mastné kyseliny, a zároveň zachování všech důležitých látek, jenž mají blahodárný vliv na lidský organizmus.

Sójová omáčka působí i antibakteriálně – brání přirozeným způsobem přemnožení bakterií v jídle. Její trvanlivost je 12 měsíců a může se uchovávat v pokojové teplotě. Použití je všestranné - hodí se k ochucení polévek, omáček, k marinování, do salátových zálivek, pomazánek...

Bez kvalitní sójovky vaření nedovedu představit. A co vy? Kupte si Shoyu v eshopu.

Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny, chutě i lidi na kurz veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny