Thajská rajčatová polévka
Přejedla se vám běžná rajčatová polévka? Stačí přidat pár dalších ingrediencí a posunete ji o úroveň výše. Tato pikantnější thajská verze se obzvláště hodí do zimních měsíců, díky zázvoru a chilli pastě krásně prohřeje. Jak na ni...
Rychlá curry omáčka se seitanem
Předem připravený seitan (cca 200 gramů) nakrájíme na kostičky, orestujeme jej na kokosovém oleji. Přidáme polévkovou lžíci červené curry pasty (v Česku je rozšířená např. značka Thai Pride), zhruba minutu promícháme se seitanem...
Kari z černé čočky a dýně Hokkaidó
Černou čočku (známou jako beluga) namočte na 2 - 3 hodiny do studené vody. Vodu poté vylejte, doplňte čerstvou, zlehka osolte a dejte vařit na mírný plamen. Mezitím dýni Hokkaidó očistěte a omyjte. Překrojte ji napůl a lžící...
Lilek v curry omáčce
Lilek nakrájejte na cca centimetrové plátky, posolte a nechte vypotit. Poté jej nakrájejte na menší kostky. Na pánvi rozpusťte lžíci kokosového oleje a až se rozehřejete, přidejte lžíci třtinového cukru a nechte lehce...
Pad Thai vegan
Pad Thai je klasikou thajské kuchyně. Jde vlastně o smažené nudle, i v originální kuchyni často dělané s tofu. Můžete k nim přidat rozličnou zeleninu, klíčová je správná omáčka. V originále se používá rybí omáčka s tamarindovou...
Thajské vegan curry se sojovými kostkami
Balení sojových kostek uvařte 10 minut v 0,75 litru zeleninového bujónu. Na troše oleje nechejte ve větším hrnci zesklovatět cibuli nakrajenou na pulkolečka, poté přidat a nechat rozvonět curry pastu a plechovku kokosového mléka...