Zahušťování

Lněné semínko

Lněné semínko poslouží do salátů, k zahuštění jídel i jako základ sušenek

24. 01. 2021   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny V kuchyni

V jídelníčku většiny populace zoufale chybí a jako posyp vícezrného pečiva je prakticky nevyužitelné. O čem je řeč? O lněném semínku, v rostlinné říši králi v obsahu pro tělo nesmírně důležitých omega-3 mastných kyselin (dále O3MK). Což je přesně ta látka, kvůli které jsou tolik doporučované tučné ryby a dříve nepopulárním lžičkám rybího tuku.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?