Římský kmín
Římský kmín (občas se také známý pod názvem kumín) pochází z údolí Nilu v Egyptě, jeho pěstování se ale rozšířilo do mnohých dalších koutů světa. S běžným evropským kmínem má společný jenom vzhled, jinak se v mnohém liší. Jeho...
Indický dhál z červené čočky
V indické kuchyni je dhál synonymem pro luštěninová jídla. Dhálů existují desítky druhů. Tento z červené čočky patří mezi ty nejklasičtější. Oproti autentickému pojetí je zjednodušený pro kratší přípravu i v běžných pracovních...
Chilli con carne
Fazole namočíme na 10 - 12 hodin do vody. Poté vodu vylejeme, nahradíme čerstvou, mírně osolíme a uvaříme do měkka (75 - 90 minut). Sójové maso připravíme podle receptu na výpečky (tzn. uvařte ve vývaru, namarinujte a upečte)....