Karbanátky

Karbanátky nepatří v kuchyni mezi atraktivní krasavce, ale mají mnohostranné a praktické využití - nejlepší jsou čerstvé, ale chutnají i za studena - na svačinu nebo výletě. Bezmasých variant existuje pestrá paleta, ať už jde o zeleninové, luštěninové, obilovinové, houbové nebo dokonce ořechové karbanátky. Obejdete se dokonce i bez vajec, pokud jako pojivo použijete rozmixovaná lněná semínka nebo lepivé a výživné luštěninové mouky.

Veganské karbanátky
Ocení je jak milovníci bezodpadového životního stylu (protože na karbanátky spotřebujete zbylé jídlo z lednice), gurmáni (už jste zkoušeli dát do hamburgeru karbanátek z červené řepy a černých fazolí?), zaneprázdnění lidé (můžete...
Karbanátky z červené řepy
Do velké mísy dáme zeleninu, nakrájíme cibulku nadrobno a přidáme do mísy. Zasypeme moukou a doředíme vodou nebo rostlinným mlékem dle potřeby, aby vznikla hustější kaše. Přidáme semínka a všechny ostatní přísady dle vašeho...
Raw karbanátek z pekanových ořechů
Pekanové ořechy přes noc namočíme. Lněné semínko pomeleme nebo rozmixujeme na mouku. Pekanové ořechy je z mojí zkušenosti vhodné posekat v mixéru či robotu zvlášť, až poté přidat lněné semínko a další ingredience (já jsem přidal...