Rostinné jogurty
Chcete omezit nebo se úplně vzdát živočišných produktů a máte alergii na sóju? Objevuje se sója ve vašem jídelníčku až příliš často a chtěli byste to změnit? Pak mám pro vás hned tři dobré zprávy.
Tempeh z lupiny
Ač je po světě v...
Fermentace prožívá v posledních letech velkou renesanci. Renesanci proto, že ve skutečnosti jde o prastarou techniku, jak naši předkové zpracovávali přebytky z lovu a později také úrody. Přirozených možností nebylo mnoho: chlad,...
Přemýšleli jste někdy o tom, jak si doma vyrobit miso, tempeh nebo kimči? Jak si upect kváskový chleba, připravit fermentované kaše nebo placky? Pak sáhněte po knize Síla přírodní fermentace od Sandora Ellixe Katze. Lepšího,...
Zkoušeli jste dělat domácí jogurt z kokosového mléka? Asi vás překvapilo, že nezhousnul. Z mé zkušenosti totiž jediné z rostliných mlék, které fermentací zaručeně zhoustne, je to sójové (má totiž větší podíl bílkovin a lecitin,...