jídelníček

Proč nestačí jíst zdravé potraviny
Možná jste nedávno, anebo již před delším časem, udělali krok směrem ke zdravému životnímu stylu a změnili skladbu svého jídelníčku. Možná jste svou stravu odlehčili, začali se během nákupu zamýšlet nad chemickými aditivy,...
robi se špenátem
Mrkve, jablka a kořínky. Soudě ze soustrastného pohledu, asi jen to podle mnohých zbude, když se člověk vzdá masa, mléka a mléčných výrobků a vajec. Jak se můžete přesvědčit podle mého poměrně typického jídelníčku (který jsem...
quinoa a amarant
Patří k nejstarším rostlinám pěstovaným pro potravinářské využití, někdy se jim přezdívá obiloviny Inků. Řeč je o amarantu a quinoe, dvěma rostlinám, které podobně jako pohanka patří mezi pseudocereálie a neobsahují lepek. Obě...
seitan
Spoustu bílkovin neobsahuje jen maso a mléko, ale třeba taková pšenice. Právě z ní pochází další bílkovinný favorit - seitan. Jde v podstatě o gluten neboli lepek, v kombinaci se škroby nepřítel zdravých střev a zdroj alergií,...