Recepty z Jidášova ucha

Boltcovitka bezová neboli Jidášovo ucho patří mezi dřevokazné houby, které rostou i v Česku. Sušené houby je před použitím v kuchyni třeba namočit alespoň na hodinu. Nálev v žádném případě nevylévejte - můžete jej rovnou vypít jako léčivý nápoj anebo využít jako vývar. V kuchyni se Jidášovo ucho používá především v asijských receptech, hodí se také do rizot, omáček i polévek.

Jidášovo ucho
Boltcovitka bezová neboli Jidášovo ucho (známá také jako čínská či houba) patří mezi dřevokazné houby. Roste celoročně i v Česku, většinou na starých bezech, ale i akátech, bucích či vrbách. Nalézt ji v přírodě z mé zkušenosti...
shitake bambusové výhonky
Vietnamské večerky jsou fenoménem posledních let. Jejich majitelé propracují dvě třetiny dne, s hrdostí vítají v ulici své krajany - konkurenty a přesto většinou své zákazníky zvládají vítat s úsměvem (o jejich mentalitě...