Recepty z Jidášova ucha

Boltcovitka bezová neboli Jidášovo ucho patří mezi dřevokazné houby, které rostou i v Česku. Sušené houby je před použitím v kuchyni třeba namočit alespoň na hodinu. Nálev v žádném případě nevylévejte - můžete jej rovnou vypít jako léčivý nápoj anebo využít jako vývar. V kuchyni se Jidášovo ucho používá především v asijských receptech, hodí se také do rizot, omáček i polévek.

Jidášovo ucho
Jidášovo ucho, známá také jako čínská či černá houba, patří mezi dřevokazné houby. Jeden z jejich druhů, boltcovitka bezová, roste celoročně i v Česku. Jak už název napovídá, většinou na starých bezech, ale také na akátech,...
shitake bambusové výhonky
Vietnamské večerky jsou fenoménem posledních let. Jejich majitelé propracují dvě třetiny dne, s hrdostí vítají v ulici své krajany - konkurenty a přesto většinou své zákazníky zvládají vítat s úsměvem (o jejich mentalitě...