dochucování

Sojová omáčka Tamari
Mnozí hází sójovou omáčku mezi ostatní tekutá dochucovadla nevalné pověsti. Ale pozor, není sójová omáčka jako sójová omáčka. Z technologického hlediska výroby totiž existují dva druhy sojových omáček. Ty první se vyrábí...
http://soucitne.cz/restaurace/mandala-veggie-club
Složení kořenící soli Gomasio jsou obsaženy už v samotném názvu: goma = sezamové semínko, shio = sůl. Díky sezamu obsahuje vitaminy A, B, E, hodně vápníku, zinek, fosfor, železo a draslík. Gomasio tak dodává slanou a výraznou...
Umeocet
Ve skutečnosti se nejedná o ocet, ale tekutinu, která je vedlejším produktem při fermentaci japonských švestek umeboshi. Umeocet má slano-kyselou chuť a karmínově červenou barvu po shizo listech, které zlepšují jeho konzervační...
pasta miso
Miso pochází z Japonska a jde o kvašenou pastu ze sójových bobů, rýže, pšeničné nebo ječné mouky a fermentačního činidla koji (obsahujícího kulturní plíseň Aspergillus oryzae). Liší se také podle délky fermentace (od několika dní...
8 tipů, kam použít lahůdkové droždí
Není droždí jako droždí. To lahůdkové, jenž má formu sušených vloček, není určeno ke kynutí, má příjemnou sladkoslanou chuť a výborně se hodí k dochucování široké palety jídel od pomazánek přes polévky po saláty. Mimo jiné také...
8 tipů, kam použít lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí bych mohl kupovat po kýblech - doma se mi po něm většinou jenom zapráší. Že jste o něm ještě neslyšeli? Znají jej hlavně vegani, u nichž se pro tohle "chuťové psychedelikum" vžila ve facebookových skupinách...