Černá sůl Kala Namak

Černá sůl je druhem nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách, za kterou mohou její siřičité složky. Mezi vegany je černá sůl oblíbená jako dochucovadlo do bezvaječných receptů. Přidává se proto do tofu smaženice neboli “tofíček” nebo cizrnové omelety.

Bezvaječné lečo

Bezvaječné lečo

11. 07. 2023   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Snídaně

Možná to znáte. Zasadíte rajčata, dlouho čekáte, než vyrostou a začnou zrát a pak je jich najednou tolik, že nevíte, co s nimi. Lečo je letní klasika, lehké jídlo do parných dní. … více

Cizrnová omeleta

Cizrnová omeleta

05. 04. 2023   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Snídaně

Nejíte z nějakého důvodu vejce a chybí vám omeleta? Vyzkoušejte tuhle z cizrnové mouky dochucené černou solí Kala Namak a už nebudete chtít jinou. V míse smíchejte cizrnovou mouku, černou sůl, pepř, … více

Kosmatice z cizrnové mouky

Kosmatice z cizrnové mouky

11. 06. 2020   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Hlavní chody

Klasická kosmatice, tedy obalované květy černého bezu, se smaží v těstíčku z mouky, vajec a mléka. Navíc ve vyšší vrstvě tuku. Jak ji udělat v čistě rostlinné verzi, výživově vyváženou a ideálně … více

Bezvaječná houbová smaženice

Bezvaječná houbová smaženice

20. 09. 2019   napsal/a: Pavel Ovesný | druh jídla: Snídaně

Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zezlátnout na rozpáleném oleji, přidáme dobře očištěné a na menší plátky pokrájené lesní houby (mimo sezónu se hodí hlíva). Podusíme, dokud se nevyvaří většina vody, kterou houby pustí. … více

Černá sůl

Černá sůl Kala Namak

15. 08. 2017   napsal/a: Pavel Ovesný | rubrika: Potraviny

Černá sůl (ve skutečnosti spíše šedo-fialová) je druhem nerafinované vulkanické soli s výraznou chutí po vajíčkách, za kterou mohou její siřičité složky. Kromě nich obsahuje také železo a některé další minerály. Proti … více

Kupte si černou sůl online a připravte si tofíčka nebo cizrnovou omeletu ještě dnes.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?