Špagety aglio e olio se sušenými rajčaty

recept přidal/a: ilovetofu
Špagety aglio e olio
Ingredience: 

balíček kvalitních špaget (400gr)
10 stroužků česneku,
panenský olivový olej,
2 chilli papričky
sušená rajčata

Postup: 

Ve větším hrnci uvaříme špagety, aby byly al dente (tedy trošičku tužší na zkousnutí), na pánvi mezitím zlehka na oleji (úplně nešetřete) osmažte na tenké plátky pokrájený nebo malé kostičky nasekaný česnek a přidejte nadrobno nakrájené chili papričky. Přidejte špagety, promíchejte a přidejte malinko vody z hrnce (podle Italů by špagety neměly být nikdy suché). Na talíři posypejte čerstvou petrželovou natí a pokrájenými sušenými rajčaty, naloženými v oleji.

Počet porcí: 
2-3 porce
Doba přípravy: 
25 minut
Chutnalo vám?: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?