Smažené rýžové kuličky

recept přidal/a: Michaela Pavlíková
Smažené rýžové kuličky
Postup: 

Zbyla vám doma rýže? Co s ní? Zkuste tyto rychlé rýžové kuličky. Já do zbytku rýže přimíchala bílé i černé sezamové semínka (pro zvýšení bílkovin a zdravých tuků) a na dochucení uzenou papriku a sojovou omáčku tamari. Než se pustíte do tvarování kuliček, pořádně si namočte ruce, rýže je jinak velmi lepkavá. Připravené kuličky pak smažte ve vyšší vrstvě oleje a po vylovení nechte přebytečný olej okapat do ubrousku.

K nim jsem připravila dip z rýžového octa mirin, citronové šťávy, horčice a vody a salát z listové zeleniny, ochucené ume octem.

Chutnalo vám?: 
Tagy: 
Chcete proniknout do tajů rostlinné stravy? Neumíte správně dochucovat? Vaříte dokola stále ty stejné recepty? Přijďte ochutnat nové suroviny a chutě na kurzy veganského vaření.
inzerce - econea - eshop pro každodenní hrdiny