Rizoto s cuketou a hlívou

Recept přidal/a: Pavel Ovesný
Druh jídla: 
Rizoto s cuketou a hlívou
Ingredience: 

300g kulatozrnné rýže
1 větší cibule
400g hlívy ústřičné
půl menší cukety
houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř
olej na smažení

Postup: 

Kulatozrnou rýži propláchneme a dáme vařit s jeden a půl násobkem vody a větší špetkou soli. Vaříme pod pokličkou do polotvrda.

V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme na malé kostky pokrájenou cuketu a krátce ji společně orestujeme. Poté přidáme malou lžičku houbového koření, mletého kmínu a špetku pepře a přidáme na nudličky pokrájenou hlívu. Chvíli směs podusíme, dokud hlíva nepustí šťávu, podlejeme cca 1 dl horké vody, přichutíme solí nebo sypkým zeleninovým bujónem.

Přidáme rýži a za občasného míchání necháme spojit houby s rýží, dokud se nevstřebá zbytek vývaru.

Počet porcí: 
2 porce
Doba přípravy: 
30 minut
Chutnalo vám?: 
poukaz na kurz vaření Sháníte ořechy a semínka, luštěniny nebo obiloviny? Na jednom místě je společně s těstovinami, rostlinnými oleji, ořechovými másly, sušeným ovocem a dalším pestrým výběrem zdravých potravin za férové ceny najdete v e-shopu Grizly.cz.
zjisti víc

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?