Rizoto s cuketou a hlívou

Publikováno: 07. 10. 2012   Autor/ka: Pavel Ovesný
Druh jídla: Hlavní chody
Houbove rizoto
Ingredience:

300g kulatozrnné rýže
1 větší cibule
400g hlívy ústřičné
půl menší cukety
houbové koření (usušené a pomleté houby), pepř
olej na smažení

Postup:

Kulatozrnou rýži propláchneme a dáme vařit s jeden a půl násobkem vody a větší špetkou soli. Vaříme pod pokličkou do polotvrda.

V hluboké pánvi nebo v hrnci necháme restovat na drobno nakrájenou cibuli. Jakmile zezlátne, přidáme na malé kostky pokrájenou cuketu a krátce ji společně orestujeme. Poté přidáme malou lžičku houbového koření, mletého kmínu a špetku pepře a přidáme na nudličky pokrájenou hlívu. Chvíli směs podusíme, dokud hlíva nepustí šťávu, podlejeme cca 1 dl horké vody, přichutíme solí nebo sypkým zeleninovým bujónem.

Přidáme rýži a za občasného míchání necháme spojit houby s rýží, dokud se nevstřebá zbytek vývaru.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
30 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?