Quinoová kaše s ovocem

Publikováno: 05. 03. 2021   Autor/ka: Pavel Ovesný
Kuchyně: Bezmasá jídla
Druh jídla: Snídaně
Quinoová kaše s ovoce
Ingredience:

1 menší hrnek quinoi
2,5 hrnku vody
ovoce
semínka na posypání
volitelně lžička tekutého sladidla

Postup:

Quinoa ke snídani? Tato pseudoobilovina se v množství bílkovin může měřit s ovesnými vločkami, navíc má kompletnější spektrum esenciálních aminokyselin. Pokud jsou vaše snídaně monotónní, dejte ji určitě šanci.

Hrnek quinoi zalejeme 2,5 násobkem vody. Přivedeme k varu a vaříme 12 – 15 minut. Quinoa je zpočátku sypčí, při delším vaření začně “kašovatět”. Vypneme ji podle konzistence, kterou chceme docílit a necháme chvíli vychladnout.

Mezitím si očistíme a připravíme ovoce (v tomto případě banán a hruška). Quinou přemístíme do misky a nahoru přidáme pokrájené ovoce. Posypeme semínky (sezamová zlepší vaši bilanci vápníků, chia nebo konopná zase omega-3 mastných kyselin), ale třeba také kokosem a podle potřeby dosladíme. Já jsem použil melasu, která je bohatá na řadu minerálů, jako je třeba železo.

 

Pořiďte si quinou a amarant online ještě dnes a připravte si z něj kaši, salát nebo chutné rizoto.

Počet porcí:
2 porce
Doba přípravy:
20 minut

Pronikněte za jeden večer do tajů rostlinné stravy

Online kurz Rostlinný jídelníčekV online kurzu Rostlinný jídelníček se s vámi podělím o nezbytnou teorii i praktické tipy a postupy, jak jíst pestře a chutně. Na zoubek koukneme luštěninám, ořechům, alternativám masa a mléka, dochucování i samotnému sestavení jídelníčku. Online kurz se 45 kapitolami a 2,5 hodinami videí můžete sledovat z pohodlí domova Zjistěte víc

 

 

Řešíte, jak si dobře vybrat kuchyňský přístroj? Získejte užitečné tipy i slevové kódy z našich článků.

E-mailový oběžník Vegmania

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty podle ročních období do vaší pošty? Věnujte mi e-mail a já vám 1 - 2x do měsíce napíšu. Nechcete kupovat zajíce v pytli? Pak se nejdříve podívejte se, jaké e-maily můžete očekávat.

Chcete dostávat užitečné tipy a triky z rostlinné kuchyně nebo tématické recepty do vaší pošty?